Fler spel

Måltipset

Måltipset är ytterligare en form av vadslagningsspel som ges ut av Svenska spel där du tippar på en kupong. Det går ut på att tippa de åtta målrikaste matcherna av 30 stycken matcher totalt. För att du ska vinna den största vinsten krävs det att du har tippat åtta rätt av dessa, det går dock att vinna på färre rätt men då är det också mindre vinster. Blir det så att ingen spelare vinner på åtta rätt går storvinsten vidare till nästa vecka som en jackpott. Måltipset lanserades i Sverige så tidigt som 1983 och är tillsammans med Lotto och Stryktipset det allra mest kända spelet som ges ut av Svenska spel i Sverige.

Eftersom det är så att storvinsten kan gå vidare som en jackpott om ingen fått åtta rätt i en omgång kan vinsterna på måltipset bli väldigt stora. Den största vinst som någonsin utbetalats av måltipset var på drygt 24 miljoner kronor! Den lycklige vinnaren var en spelare som lämnade in sin spelkupong 1994 i Uddevalla.

När du spelar på måltipset går det till precis som i de andra tipsspelen. Du fyller i och lämnar in en måltipskupong, antingen hos ett spelombud eller på Svenska spels hemsida. Det kostar 2,50 kronor per rad att tippa på måltipset, du väljer ut de åtta matcher du tror kommer att innehålla flest mål av trettio utvalda på kupongen. Lämnar du kupongen hos ett spelombud kostar det 3 kronor per spelkvitto, när du spelar på hemsidan slipper du den avgiften.

Självklart finns det även här möjlighet att spela på Joker. Kryssa och vinn!

Stryktipset

Detta spel har funnits ända sedan 1934 i Sverige, namnet härstammar från den tid i början då man skulle stryka ett streck över det lag man trodde skulle förlora på kupongen. Då var det 12 rätt som gällde men sedan 1969 är det tretton matcher och således 13 rätt som ger full pott. På stryktipset är det främst lag från Sverige och England som man tippar på. Spelet ges ut av Svenska spel och det var dem som introducerade det i Sverige.

Det är inte särskilt svårt att tippa på stryktipset. Du fyller i en kupong, antingen hos ett spelombud eller på Internet. Målet är att tippa tio rätt av tretton matcher, få har lyckats med alla tretton. Men självklart är det så att ju fler matcher du tippar rätt på, desto mer pengar kan du vinna.

Stryktipset är definitivt ett av de mest kända spelen som ges ut av Svenska spel, företaget grundades 1997 då man slog samman Tipstjänst och Penninglotteriet. Tipstjänst var det bolag som startades 1934 i Sverige på uppdrag av svenska staten. De hade då i uppgift att förhindra illegal vadslagning på sport och främja ett sunt spelande. Och som sagt, samma år lanserade dem Stryktipset. I dag är stryktipset ett av Svenska spels mest välkända varumärken förutom Lotto och Måltipset.

Oavsett om du spelar i butik hos ett spelombud eller online på Svenska spels hemsida kostar det lika mycket att tippa. På hemsidan finns det även andra roliga spel att välja mellan, allt för att tillgodose dina behov som kund.

Europatipset

Detta är ett av de tipsspel som kommer från Svenska spel, det påminner om stryktipset men här plockas matcherna från hela Europa. Spelet går ut på att du tippar utgången i tretton matcher och väljer ett, kryss eller två precis som på stryktipset.

Oftast är det matcher från de bästa ligorna i världen som man tippar på i europatipset, alltså finns det matcher från både Tyskland, England, Italien och flera andra länder. Om du vill vinna på europatipset krävs det att du får minst 10 rätt på din kupong. Det går även att kombinera europatipset med jokerspel. Det går även att dubblera din vinst genom något som kallas Dubbelvinsten, självklart kan du också spela olika system på detta spel.

För att spela på europatipset väljer du som vanligt först om du vill spela online eller hos ett spelombud. Vill du helst fylla i en faktisk kupong finns det spelombud nästan överallt i alla Sveriges städer. Vanligtvis hittar du ditt spelombud i tobaksaffären eller kiosken på hörnet, men de finns även på flera bensinmackar och i en del större matvaruaffärer. Viktigast är att du köper rätt kupong då, den ska vara märkt med just europatipset. Europatipset går att spela på måndagar, tisdagar och onsdagar och spelstoppet är på onsdagar. Matcherna spelas främst på onsdagar och torsdagar. Vill du hellre fylla i din kupong online kan du göra det på Svenska spels hemsida, det är bara att bli medlem och föra över pengar till spelkontot så kan du tippa.

När du spelar europatipset på nätet fyller du i kupongen genom att klicka med musen vart du vill markera, alltså ett, kryss eller två. Det går självklart att välja Joker och Dubbelspel på nätet också, det gör du efter du fyllt i din kupong. Gillar du fotboll så är europatipset verkligen något för dig.