Stryktipset

Detta spel har funnits ända sedan 1934 i Sverige, namnet härstammar från den tid i början då man skulle stryka ett streck över det lag man trodde skulle förlora på kupongen. Då var det 12 rätt som gällde men sedan 1969 är det tretton matcher och således 13 rätt som ger full pott. På stryktipset är det främst lag från Sverige och England som man tippar på. Spelet ges ut av Svenska spel och det var dem som introducerade det i Sverige.

Det är inte särskilt svårt att tippa på stryktipset. Du fyller i en kupong, antingen hos ett spelombud eller på Internet. Målet är att tippa tio rätt av tretton matcher, få har lyckats med alla tretton. Men självklart är det så att ju fler matcher du tippar rätt på, desto mer pengar kan du vinna.

Stryktipset är definitivt ett av de mest kända spelen som ges ut av Svenska spel, företaget grundades 1997 då man slog samman Tipstjänst och Penninglotteriet. Tipstjänst var det bolag som startades 1934 i Sverige på uppdrag av svenska staten. De hade då i uppgift att förhindra illegal vadslagning på sport och främja ett sunt spelande. Och som sagt, samma år lanserade dem Stryktipset. I dag är stryktipset ett av Svenska spels mest välkända varumärken förutom Lotto och Måltipset.

Oavsett om du spelar i butik hos ett spelombud eller online på Svenska spels hemsida kostar det lika mycket att tippa. På hemsidan finns det även andra roliga spel att välja mellan, allt för att tillgodose dina behov som kund.