Måltipset

Måltipset är ytterligare en form av vadslagningsspel som ges ut av Svenska spel där du tippar på en kupong. Det går ut på att tippa de åtta målrikaste matcherna av 30 stycken matcher totalt. För att du ska vinna den största vinsten krävs det att du har tippat åtta rätt av dessa, det går dock att vinna på färre rätt men då är det också mindre vinster. Blir det så att ingen spelare vinner på åtta rätt går storvinsten vidare till nästa vecka som en jackpott. Måltipset lanserades i Sverige så tidigt som 1983 och är tillsammans med Lotto och Stryktipset det allra mest kända spelet som ges ut av Svenska spel i Sverige.

Eftersom det är så att storvinsten kan gå vidare som en jackpott om ingen fått åtta rätt i en omgång kan vinsterna på måltipset bli väldigt stora. Den största vinst som någonsin utbetalats av måltipset var på drygt 24 miljoner kronor! Den lycklige vinnaren var en spelare som lämnade in sin spelkupong 1994 i Uddevalla.

När du spelar på måltipset går det till precis som i de andra tipsspelen. Du fyller i och lämnar in en måltipskupong, antingen hos ett spelombud eller på Svenska spels hemsida. Det kostar 2,50 kronor per rad att tippa på måltipset, du väljer ut de åtta matcher du tror kommer att innehålla flest mål av trettio utvalda på kupongen. Lämnar du kupongen hos ett spelombud kostar det 3 kronor per spelkvitto, när du spelar på hemsidan slipper du den avgiften.

Självklart finns det även här möjlighet att spela på Joker. Kryssa och vinn!